Benieuwd hoe DEKTON® gemaakt wordt? Wij bezochten de productiesite van Cosentino in Spanje.

Benieuwd hoe DEKTON® gemaakt wordt? Wij bezochten de productiesite van Cosentino in Spanje.

16/05/2019 - 12:32

Voor het plaatsen van natuursteen, composiet en DEKTON®, werken we steeds met materialen van Cosentino. We waren al overtuigd van de kwaliteit van deze producten. Maar hoe meer kennis we hebben, hoe beter we jullie kunnen adviseren. Daarom zijn we eind april naar Cantoria (Almeria), Spanje afgereisd naar het hoofdkantoor en de productiesite van Cosentino. 

We konden het productieproces van nabij bekijken en ontmoette ook de mensen achter het bedrijf. Dankzij deze positieve ervaring zijn we meer dan ooit trots om de producten van deze wereldleider te kunnen aanbieden.

Cosentino zet continue in op innovatie en duurzaamheid. Zo is er 6 jaar vooraf gegaan aan de ontwikkeling van DEKTON®. Dit product wordt gevormd door een mengsel van grondstoffen die bij een hoge temperatuur reageren, waarna een plaat met unieke technische en esthetische kenmerken ontstaat. Het productieproces start steeds met een kwaliteitscontrole van de grondstoffen. Die kwaliteitscontrole wordt daarna verder doorgetrokken in het hele proces. DEKTON® is resistent tegen krassen, hoge en lage termperaturen, en behoudt z’n kleur ook bij blootstelling aan zonlicht.

Benieuwd hoe DEKTON® gemaakt wordt? In deze video (Engels) kan u een blik achter de schermen werpen bij Cosentino:

Cosentino - Almeria
Cosentino - productie
Cosentino - productiesite
Internolux bij Cosentino